About me

A Few Words About Me

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by

some form, by injected humour, or randomised words which don't look even slightly believable.

Què és el Festival Escena Poblenou?

Reprodueix vídeo

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, visibilitzar i recolzar creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies, i noves formes de relació amb l’espectador i de convertir l’art escènic i la creació contemporània en una eina per a l’empoderament i capacitació dels ciutadans i les ciutadanes en la construcció de la nostra societat.

És un festival de naixença al barri, obert a la ciutat i amb projecció i mirada internacional. Un viver de projectes escènics, culturals i socials que es realitzen durant l’any, amb la complicitat de diverses entitats i espais del barri i la ciutat. Un Festival que des dels inicis ha apostat fermament pel suport a la creació, en especial a la creació emergent, amb un 80% de la programació dedicada a la presentació d’aquestes propostes (en format d’estrena o mostra en procés), i amb un lloc cada cop més important pels espais de trobada i diàleg entre els diferents col·lectius (artistes, professionals i ciutadans i ciutadanes) que participen al Festival.

Sota el lema ‘Obrim la mirada’, el festival assoleix el paper crucial d’oferir un espai per a la llibertat d’expressió. Tant les persones com els col·lectius troben un escenari còmode per a mostrar les seves realitats, sentir-se escoltades i ser part d’una comunitat que abraça la diversitat d’idees. Escena Poblenou busca, a través de l’art, la creativitat i el carrer, contrarestar la repressió subtil, però persistent i aposta per la llibertat d’expressió en l’escena més plural i diversa. 

Ada Vilaró

Cofundadora i directora del Projecte.
Directora artística del Festival Escena Poblenou

Medalla d'Honor de la ciutat de Barcelona

L’any 2015 la ciutat de Barcelona atorga a Escena Poblenou la Medalla d’Honor de la Ciutat per la seva contribució al desenvolupament d’una consciència ciutadana i també com a símbol i com a representants d’una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau”.

Premi FAD Sebastià Gasch

L’ any 2014 el Festival va rebre el reconeixement del Premis FAD Sebatià Gasch“per la seva voluntat de mantenir viva l’escena Contemporània; per la seva vocació internacional i multidisciplinària; pel seu suport a la creació i als creadors; per generar espais de reflexió on poder acostar-se i entendre les noves propostes; perquè sap encomanar-nos la seva passió”.