To like or not to like

To like or not to like

Ens qüestionem què és la bellesa i quina relació té amb el control polític i la dissidència amb To like or not to like, un espectacle creat per la directora del festival Ada Vilaró, amb la complicitat de Projecte Ingenu i el Festival Grec.

ARTISTA/COMPANYIA
Ada Vilaró

SINOPSI

Què és la bellesa i què té a veure amb el control polític i la dissidència?

La idea que tenim de la bellesa constitueix una eina especialment potent de control polític. Es potencia mitjançant les xarxes socials, però aquestes mateixes eines de control poden estar, a la vegada, al servei de la dissidència. Ho entendreu perfectament veient l’acció que protagonitzen joves que no encaixen en els estàndards de la publicitat actual. Persones que pateixen discriminació per qüestions de raça, de gènere, d’identitat o simplement per no encaixar dins els cossos normatius amb què se’ns bombardeja a través de les pantalles.

A través d’auriculars sense fil, endinseu-vos en un site-specific per gaudir d’una experiència immersiva on els cossos, la paraula i l’espai sonor seran els vostres companys de viatge.

DIA
Dissabte 23 d’octubre

HORA
17.30 h i 19.30h

LLOC
Sala Beckett (veure localització)

DURADA
35 minuts

IDIOMA
Català/castellà

EDAT MÍNIMA RECOMANADA
15 anys

FITXA ARTÍSTICA

Creació col·lectiva a partir d’una idea original d’Ada Vilaró, Marc Chornet i Anna Maria Ricart.
Direcció escènica: Ada Vilaró
Dramatúrgia: Ada Vilaró
Assessorament dramatúrgic: Anna Maria Ricart
Ajudant de direcció: Toni Guillemat
Composició musical i espai sonor: Gerard Marsal
Dispositiu escènic: Marc Chornet
Producció administrativa: Imma Romero
Intèrprets: Joel Cojal, Elaine Grayling, Nil Martín, Alba Roldán
Agraïments: Marc Vidal, Queralt Prats d’Artransforma, Núria Marquès, Aisa Serra, Ander Puig, David Teixidó, Ivet Zamora, Marina Alegre, La Bobina, Nau Ivanow i a totes i tots els joves que hi han participat.

Una proposta del Festival Escena Poblenou i la cia. Ada Vilaró en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa i Projecte Ingenu.

Un projecte subvencionat per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya), l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Barcelona.

BIO DE LA COMPANYIA

Ada Vilaró és directora, performer i artista multidisciplinària. Va crear i dirigeix el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i el Festival Itineràncies.

Desprès d’uns anys treballant a l’espai públic, generant esdeveniments escènics per donar veu a col·lectius silenciats, amb 360 grams torna a l’espai escènic interior. Destaquem obres com Pas per la Pau (Fira Mediterrània, 2018) o UrGentestimar (inauguració Fira Tàrrega, 2017). Públic Present 24 hores, una intervenció de llarga durada on l’artista restava en silenci durant 24 hores a l’espai públic.

El 2015 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona com a directora del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou i amb el qual rep el 2014 els premis FAD Sebastià Gasch de les arts parateatrals.