Likes

Likes

Després d’iniciar-se en una edició d’Embrions d’Escena Poblenou, acollim l’espectacle acabat de Núria Guiu, escollit pels Joves Eszena per formar part de la programació d’enguany.

ARTISTA/COMPANYIA
Núria Guiu

SINOPSI

LIKES parteix de l’anàlisi de dos dels fenòmens més populars de Youtube: el cover dance i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga. Des d’una perspectiva socioantropològica, l’artista aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like en les nostres societats digitals.

Quin lloc pren el cos, la forma, l’aparença, les imatges amb què tantes vegades ens exposem a la xarxa, amb relació a aquests likes? Quin lloc ocupen aquest likes, com a nous símbols de prestigi social, amb relació a la seva mercantilització o comercialització i, per tant, també indirectament, potser també vinculats al cos i la seva imatge a través de la xarxa? Quan parlem de likes, estem parlant només de prémer un botó a internet? O estem també parlant de la manera com mirem, observem i valorem l’altre, i en funció de què?

DIA
Diumenge 24 d’octubre

HORA
18.30h

LLOC
Sala Beckett (veure localització)

DURADA
50 minuts

IDIOMA
Català

EDAT MÍNIMA RECOMANADA
12 anys

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i coreografía: Núria Guiu Sagarra
PERFORMER: Núria Guiu Sagarra
IL·LUMINACIÓ I EDICIÓ DIGITAL: Núria Guiu Sagarra (Byetone, William Basinski, Mike Posner, Ed Sheeran)
ASSESSORAMENT DE VESTUARI: Nestor Reina
ASSISTÈNCIA ARTÍSTICA: Esther Freixa i Sónia Gómez
ASSISTÈNCIA TÈCNICA: Carles Borràs i Sergio Roca
ACOMPANYAMENT I PRODUCCIÓ EN GIRA: Haizea Arrizabalaga i Aixa González
MENCIONS: Projecte en residència a Cra’p, Konvent.0, Espai Bokashi, La Blanca i Sala Hiroshima de Barcelona
LIKES va ser estrenat el 17 de Febrer 2018 a la Sala Hiroshima

BIO DE LA COMPANYIA

Núria Guiu és una artista afincada a Barcelona. Es va graduar en dansa clàssica a l’Institut del Teatre de Barcelona, és professora certificada de Ioga Iyengar i estudiant del Grau d’Antropologia i Evolució humana a la universitat de la UOC (Bcn). Com a ballarina, ha col·laborat amb companyies com Cullberg Ballet, Gisele Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot / Riksteatern), Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal, Kobalt Works, entre altres. Com a coreògrafa, ha creat una peça per Carte Blanche a 2012 (La Muda), Portal, un solo en col·laboració amb el músic noruec Gisle Martens Meyer estrenat al Oktoberdans 2014 i el seu últim treball, Likes, el qual va ser seleccionat per la plataforma europea Aerowaves 2018, va guanyar una menció especial com a millor actuació de dansa a “Premis ciutat de Barcelona 2018”, així com un premi a la millor actuació dins la categoria solo de dansa als “Premis de la crítica 2018 Barcelona”. Ha treballat com a assistent artística de Gisele en Vienne i també com a intèrpret d’algunes de les seves creacions com Crowd o This Is How You Will Disappear.