Obrim els ulls: torna l’Escena Poblenou!

Obrim els ulls: torna l’Escena Poblenou!”

 

Del 20 al 23 d’octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tornarà a omplir els carrers del barri de Poblenou de Barcelona amb una programació escènica de qualitat, “obrint els ulls” a totes les mirades.

Sota el lema ‘Obrim els ulls’ el Festival reivindica una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta. Apostem pel talent de proximitat, la comunitat i l’ambient festiu i reivindiquem que el teatre torni a ser un espai de trobada. Sota aquesta premissa, brindem propostes escèniques contemporànies i compromeses, amb implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual amb propostes arriscades i innovadores que volen fomentar l’esperit crític. A més, també pretenem retornar el teatre a l’espai públic, per fer-lo viu i per acostar el festival a la major diversitat possible.

Avui us presentem la imatge! És obra de la il·lustradora Maria Conill, que ens proposa que obrim els ulls! Us animem a estar desperts i despertes! Cal, després d’uns anys molt durs per al sector artístic.

Seguim, també, donant veu als creadors joves! En l’última edició, va néixer l’Assemblea de les Arts Escèniques: un espai proactiu i de trobada on, més enllà d’expressar queixes, es debat el futur imminent (i ideal!) de les arts escèniques. Propulsat per quatre joves – Elaine Grayling, Nil Martín López, Judit Martínez (Crit Cultural) i Abril Pérez Mitchell – que es van unir al Festival. Tornarem a veure’ls les cares a l’octubre, ja que celebraran a l’Escena Poblenou la III Assemblea de les Arts Escèniques.

D’altra banda, la convocatòria d’Embrions arriba a la seva 9a edició!! Ens fa molt felices des de l’Escena Poblenou seguir donant suport a artistes que tenen un projecte en estat embrionari, oferint-los un espai al Festival per ensenyar les seves creacions. Com a propostes de sala, tindrem ‘Sophie & Alek’ de la Cia. Baal i ‘Noves espiritualitats per a persones atees’ de Cia. Atzuac. Al carrer, ‘Idiòfona’ de Joan Català i ‘Todo esto era campo’ de Cia. Unaiuna. Art en estat pur, d’artistes joves i consolidats, un #Embrions9 d’allò més variat!

I mentre espereu l’arribada de l’anunci de tota la programació, no us podeu perdre ‘To live or not to live/ To like or not to like’ al Festival Grec! Es tracta d’una col·laboració del nostre Festival i la creadora Ada Vilaró, directora de l’Escena Poblenou, amb la Fundació Brossa i el Projecte Ingenu. Una performance protagonitzada per un grup de joves que es qüestionen la normativitat i la bellesa com a eina de control polític.

#ObrimElsUlls per estar al corrent de tot el que ha de venir! Seguiu-nos de ben a prop a les nostres xarxes i web i descobrireu els detalls de la 21 edició de l’Escena Poblenou 2022!