Nosaltres, les dones, som aquí!

El festival Escena Poblenou vol ser també un espai de reflexió, un petit far que aculli i doni veu a les dones. És per això que en aquesta edició endeguem el projecte SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí!

Per aquest 2018, aquest projecte compta amb diferents accions: 

VIQUIMARATÓ DE DONES PROFESSIONALS DE L’ESCENA 


Dimarts 16, 23 i 30 d’Octubre de 2018
de 17 a 20.00 h
Aula d’Informàtica del Campus UPF Roc Boronat  (54.003 dia 16/10 i 54.021 dies 23 i 30/10).

L’activitat consistirà en un taller introductori i l’edició d’articles sobre dones professionals de l’escena. A la Viquipèdia existeix una manca de representació de les dones en la majoria dels àmbits professionals i de coneixement, així com en l’artístic. L’Espai Viquidones de l’UPF i el Festival Escena Poblenou sumen forces per realitzar aquesta acció multiplicadora, i reinvindicar la presència de les dones professionals de les arts escèniques també a la Viquipèdia.
Aquestes sessions estaran conduïdes per la viquipedista Ester Bonet, impulsora del projecte Viquidones Catalunya, amb la complicitat de Lluïsa Rojas, responsable de la Unitat d’Igualtat de la Universitat Pompeu Fabra.

Per més informació i inscripcions:
viquipèdia / viquimarató de dones professionals de l’escena

DIÀLEGS SOM AQUÍ
17 d’octubre de 2018
Rambla del Poblenou amb c/ Ramon Turró

17.00 – 19.00 h: Presentació del projecte Videografies

Presentació del projecte SOM AQUÍ: Videografies. Un espai virtual que vol visibilitzar de forma permanent les dones creadores. Es tracta de breus càpsules de video que serveixen per presentar-se en primera persona responent a: Qui ets, què fas i on et puc trobar? Les videografies es podran consultar a la web del Festival a:  www.escenapoblenou.com/videografies

*Requeriments per enviar una videografia: La videografia ha de tenir una durada aproximada d’1minut. S’ha d’enregistrar en format horitzontal. Els arxius de vídeo es poden enviar a l’e-mail suportescenapoblenou@gmail.com, indicant el nom complet de la persona que l’ha fet.

Després de la presentació l’Ada Vilaró, directora del Festival Escena Poblenou, conduirà una conversa amb diferents dones professionals de l’escena i col·lectius relacionats amb la visibilització i presència de les dones en els diferents àmbits socials i culturals.

19.30h – 21h: Veus i mirades
Diàleg/tertúlia conduïda per Júlia Bertran amb:
Bel Olid i Miriam Hatibi

Com construir actituds/mirades feministes? Un espai de diàleg que vol respondre a la qüestió de com podem reafirmar les nostres actituds feministes en el nostre dia a dia i com podem vetllar per a que ningú més les trepitgi.