La bellesa com a arma de control polític des de la mirada dels joves a ‘To like or not to like’.

La bellesa com a arma de control polític des de la mirada dels joves a ‘To like or not to like’.

 

Com us vam anticipar, la Cia. Ada Vilaró juntament amb el Festival Escena Poblenou i amb la col·laboració de la Fundació Brossa i Projecte Ingenu, presentem aquest cap de setmana una proposta teatral i performàtica en el marc del Festival Grec protagonitzada per joves intèrprets que reflexionen sobre com la bellesa esdevé una arma control polític.

Hi heu pensat alguna vegada? La idea que tenim de la bellesa és un mitjà de control poderosíssim, i les xarxes socials ajuden a potenciar-ho. Tanmateix, aquestes eines de manipulació poden ser, al mateix temps, al servei de la dissidència, i això és el que demostren a ‘To like or not to like’ en Joel Cojal, l’Elaine Grayling, en Nil Martín i l’Alba Roldán un grup de joves no encaixen en els estàndards de bellesa, sigui per raons de raça, d’identitat, de gènere o per no tenir aquell cos normatiu que les pantalles ens ensenyen constantment.

Es tracta d’una peça performàtica i immersiva, ja que gràcies a uns auriculars sense fils podreu endinsar-vos en una experiència en la qual els cossos, la paraula i l’espai sonor seran els vostres companys de viatge.

La proposta és una creació col·lectiva que s’ha dut a terme a partir de la idea original de l’Ada Vilaró, en Marc Chornet i l’Anna Maria Ricart. L’Ada Vilaró n’és la directora escènica i la dramaturga, i compta amb l’assessorament de l’Anna Maria Ricart en la dramatúrgia, en Toni Guillemat com a ajudant de direcció; en Marc Chornet és l’encarregat del dispositiu escènic i en Gerard Marsal, de la composició musical i l’espai sonor.

Us diríem que us afanyéssiu a reservar la vostra plaça, però… les entrades han volat!! No patiu, que segur que tindreu més oportunitats de poder veure el món des de la mirada dels joves!