Comunicat del Festival Escena Poblenou: #CulturaSegura, #CulturaVital

Comunicat del Festival Escena Poblenou:
#CulturaSegura, #CulturaVital

La cultura és segura. Però les treballadores de la cultura no estem segures perquè de la celebració de la cultura en depèn la nostra feina, per la qual ens hem format i professionalitzat. Som treballadores, valentes, imaginatives, i resilients. Però aquest cap de setmana hem estat decepcionades, confoses, desemparades i enrabiades. Hem vist com la última oportunitat que teníem, de demostrar que la programació cultural pot conviure amb les mesures de contenció de la pandèmia, se n’anava a norris. Llegint missatges contradictoris escrits per les representants polítiques. Tres o quatre línies de twitter que significaven un mesos i mesos de feina perduts; i el que és pitjor, un futur que deixava de ser incert per ser certament gris.
Finalment s’ha salvat, una part. Perquè hi ha moltes altres activitats que es celebren a la ciutat, a part del GREC, Cruïlla, Sala Barcelona i Fes Pedralbes; que caldrà també lluitar perquè es salvin.
El Festival Escena Poblenou ha de celebrar la seva dinovena edició del 21 al 25 d’octubre 2020. Un Festival independent, amb suport públic, però independent. Sabem que ningú ens vindrà a salvar. I que haurem de fer l’impossible per tirar-lo endavant. Ho farem perquè hi creiem, pel nostre públic que ens espera i per totes les treballadores implicades: artistes, comunicadores, tècniques, productores, gestores…. perquè d’això en depenen els ingressos de les seves famílies; i perquè la cultura no és un capritx ni ornament. La cultura és vital, és oxigen i llum.