A Escena Poblenou celebrem 18 anys ‘fent pinya’ per la creació contemporània!

A Escena Poblenou celebrem 18 anys ‘fent pinya’ per la creació contemporània!


Ja hi som aquí! Del 16 al 20 d’octubre al Festival Escena Poblenou celebrarem la nostra 18a edició fent pinya per reivindicar el nostre compromís amb les arts escèniques, les dones creadores i la cultura.

Aquesta 18a edició tindrà lloc en diferents espais i equipaments del Poblenou i la ciutat de Barcelona. Amb una programació atrevida i compromesa, us convidem a despertar l’esperit crític, reflexiu i per què no, també, el festiu.

Aquest 2019 arribem a la majoria d’edat i celebrem 18 anys de compromís i suport a les arts escèniques multidisciplinàries. Com diu la mateixa Ada Vilaró, directora del Festival: “Fem Pinya per obrir noves possibilitats i ser a prop del risc i del compromís. Fem Pinya per millorar les condicions de totes i tots els professionals que ens dediquem i estimem l’escena i la cultura. Fem pinya per una escena on les dones i el pensament feminista siguem referents i obrim finestres, portes i silencis. Públic, fem pinya! Per una escena no elitista, on totes i tots hi podem accedir”.

La programació d’aquest any comptarà amb 16 espectacles, dels quals tres en són co-produccions. Una d’elles és ‘Habitació 1: Ultima Thule’, d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES. Una coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya que serà, a més, l’espectacle inaugural. Les altres dues co-produccions, sobre les quals donarem més informació més endavant, es realitzaran amb el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, i amb el Centre Cívic Can Felipa.

A part de la programació artística, també us proposem diferents activitats. Repetirem, com en les anteriors edicions, els espais de diàleg al carrer al voltant de la visibilitat de les dones creadores i el pensament feminista i, com a novetat, presentarem un programa dirigit al públic familiar dedicat als drets dels infants, que es realitzarà el diumenge 20 d’octubre.

Com sempre, la nostra seu principal, al Centre Cívic Can Felipa, serà un lloc de referència, tot i així el Festival es celebrarà a altres equipaments propers, com la Sala Beckett, el Centre Moral i Cultural del Poblenou, el Teatre Nacional de Catalunya i a diferents carrers i places del Poblenou.

Escena Poblenou és un viver de projectes escènics i culturals que es realitzen durant l’any, amb la complicitat de diversos equipaments i entitats, fidel a la seva voluntat de generar xarxes i vincles amb el sector i el territori. Un festival d’arts escèniques multidisciplinari, implicat en el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, visibilitzar i donar suport a creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies, i noves formes de relació amb els públics. Compromès amb la cultura i la societat, generem diàleg amb els professionals, el públic, el barri i la ciutat, amb una mirada i projecció internacional.

Us esperem per fer pinya tots i totes plegades del 16 al 20 d’octubre a la 18a edició del Festival Escena Poblenou!