I amb aquesta edició ja portem 19 anys donant suport a les arts de carrer, la creació i les dones creadores! Us fem un avançament de la programació.

I amb aquesta edició ja portem 19 anys donant suport a les arts de carrer, la creació i les dones creadores! Us fem un avançament de la programació.

Qui ens ho havia de dir! Des que vam fer la majoria d’edat han passat moltíssimes coses, sobretot la realitat social en què vivim i possiblement encara hi ha algú de vosaltres que es pregunti si es farà o no el Festival: SÍ, EL FAREM. Necessitem el teatre, riure, somiar, emocionar-nos… Distreure’ns, encara que sigui durant una estona, d’una situació d’excepcionalitat que afrontem cada persona com pot. Per això, ara més que mai, ens hem de retrobar físicament i viure les arts escèniques i visuals (no patiu que el Festival Escena Poblenou complirà totes les mesures de seguretat necessàries).

La 19a edició del Festival Escena Poblenou ve marcada per una aposta encara més forta per les dones creadores, els processos de creació i una reivindicació potent de l’espai públic, aquell que la situació sanitària ens ha pres i reclamem com a nostre, de totes i tots, per poder tornar a ocupar i compartir com sempre quan es pugui. Així doncs, us fem un avançament d’algunes de les propostes que trobareu al Festival:

Dones: pell, cos i paraula

Un any més des del Festival reivindiquem la presència de les dones creadores, per aquest motiu un 80% de programació està dirigida per dones, i hem convidat sis dones com compromeses a posar cos, veu, presència i pensament al projecte ‘Dones: pell, cos i paraula’, el que fins ara s’anomenava ‘Som aquí! Nosaltres, les dones, som aquí!’ ). En aquest marc tres artistes creadores compartiran la seva obra: Sílvia Capell, Núria Güell i Lídia Pujol. I tres dones que es belluguen entre el periodisme, l’art i la filosofia s’ocuparan de posar les obres en relació i generar diàleg amb el públic. Són Neus Molina, Mireia Sallarés i Marina Garcés.

A banda d’aquest projecte també donem suport a altres propostes creades per dones: Las Glorias amb ‘El show de Las Glorias’, la cia. Anna Roca estrenarà ‘Valentina Quàntica’dins del Festival Valentina, i dels espectacles emmarcats dins del projecte Embrions#7, quatre estan dirigits per dones (‘Trilogia de Naxos’, de la companyia Biguette Ballasco i dirigida per Brigitte Vasallo, ‘Cabaret Punk’, de Maria Stoyanova, ‘Fent Cua’, de Joana Serra Forasté i Ursa Sekirnik i ‘Fruit estrany’, de la companyia Les Estampades).

 

Embrions#7

El suport a la creació i a peces en estat de gestació és una de les raons de ser del Festival Escena Poblenou, per aquest motiu seguim apostant pel projecte Embrions, que amb aquesta ja seran 7 les edicions!

Tres d’aquestes peces són espectacles de sala: (‘Trilogia de Naxos’, de la companyia Biguette Ballasco, ‘Cabaret Punk’, de Maria Stoyanova i ‘Fruit estrany’, de la companyia Les Estampades. Les altres tres propostes són espectacles de carrer: ‘Espai Públic SL’, del Col·lectiu In Vitro; ‘Fent Cua’, de Joana Serra Forasté i Ursa Sekirnik, i ‘Derivacions’, de Cia Vaques i Los Moñekos.

Després de gaudir dels sis Embrions podreu participar en un diàleg amb les i els artistes, conduït per Margarida Troguet.

Seguint en la línia de suport a la creació del Festival, també hem convidat una companyia amb una llarga trajectòria professional, gràcies a la complicitat amb Fira Tàrrega i el seu programa d’acompanyament d’artistes: la cia. Pau Palaus.,

 

Espai Públic

El tercer pilar del Festival Escena Poblenou és la reivindicació de l’espai públic, un punt molt important per a nosaltres ja que la naturalesa del Festival és el carrer, i considerem molt necessari reflexionar sobre com ha canviat l’ús d’un espai que és de tothom i que ens ha estat pres d’ençà que ens trobem en aquesta situació excepcional marcada per la Covid-19. Creiem fermament en la necessitat de recuperar-lo, tornar-lo a fer nostre, i posar-hi la pell, l’ànima i sobretot el cos per poder construir una societat sana i forta, el fonament de la qual sigui la presència.

Quines artistes reivindiquen l’espai públic? Núria Güell amb la seva peça ‘Evento público’, Sílvia Capell amb ‘Homenaje’, la cia. Pau Palaus amb ‘Zloty’, tres de les propostes d’Embrions#7 i el taller de creació d’arts de carrer conduït per Sergi Estebanell.

I ep, això no és tot! Ens fa molta il·lusió que la companyia Projecte Ingenu estreni ‘La ruta de la palta‘ al Festival Escena Poblenou, gràcies a les complicitats amb la Nau Ivanow i el Grec Festival. I, per descomptat, no ens oblidem dels menuts de la casa! El Festival Valentina arriba a la seva segona edició i comptarà amb la cia. Pau Palaus, la cia. Anna Roca, i amb un taller de creació amb els alumnes de l’institut Quatre Cantons ,conduït pel col·lectiu Vulnus sobre transfeminisme, gènere i arts vives.

Pinta bé, eh? Doncs de moment això és tot el que us podem avançar! Que quan sortiran a la venda les entrades i quan donarem les dates i espais? Aviat, ben aviat! Ens trobem en una situació, l’actualitat canvia dia rere dia, però us assegurem que us informarem de tot i que hi ens estem deixant la pell i l’ànima perquè del 22 al 25 d’octubre totes i tots puguem posar-hi el cos i GAUDIR de la cultura.

 Ja podeu comprar les vostres entrades i consultar tota la programació!