‘SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí!’ torna a l’Escena Poblenou per reivindicar que la cultura i les arts escèniques, també són cosa de dones.

‘SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí!’ torna a l’Escena Poblenou per reivindicar que la cultura i les arts escèniques, també són cosa de dones.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a les professionals de la cultura i les arts escèniques i de reivindicar-ne la igualtat d’oportunitats, presentem una nova edició del projecte ‘SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí!’, un cicle d’activitats al voltant d’aquesta finalitat. T’ho desgranem tot seguit:

Viquimarató de dones professionals a l’escena

Es tracta d’un taller que introdueix a l’edició d’articles sobre dones professionals de l’escena. A Viquipèdia hi ha una manca de representació de dones a la majoria dels àmbits professionals, de coneixement i artístic. L’espai Viquidones de la Universitat Pompeu Fabra, juntament amb l’Escena Poblenou, fem pinya per reivindicar la presència de dones professionals de les arts escèniques, també a la Viquipèdia. La Viquimarató ja té la seva entrada creada a la plataforma: https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquipèdia:Viquimarató_dones_professionals_de_l%27escena_2019

Serà els dies 15, 22 i 29 d’octubre, de 17h a 20h a la Universitat Pompeu Fabra (Campus Ciutadella), a l’aula 40047 de l’Edifici Roger de Llúria.

 

Videografies

Es tracta d’un espai virtual creat amb l’objectiu de visibilitzar, de forma permanent, les dones creadores. Les videografies contenen càpsules de vídeo breus que serveixen per presentar-se en primera persona, responent a preguntes com qui ets, què fas i com et puc contactar?

Si vens a la Rambla del Poblenou abans dels debats, enregistrarem la teva! També ens la pots fer arribar per e-mail.

* Com has d’enviar la teva videografia? Ha de tenir una durada aproximada d’1 minut. S’ha d’enregistrar en format horitzontal. Els arxius de vídeo es poden enviar a l’e-mail suportescenapoblenou@gmail.com, tot indicant el nom complet de la persona que l’ha fet.

 

Diàleg ‘Travessant fronteres amb l’art’ – Dimecres 16 d’octubre, de 19h a 20.15h, a la Rambla del Poblenou amb el carrer Ramon Turró.

En aquesta activitat hi trobarem un espai obert per poder reflexionar juntes sobre el feminisme en els processos artístics i com la pràctica artística pot arribar a llocs insospitats en la transformació social. Ben aviat us donarem més detalls de les ponents!

 

Trilogia del Racisme. Projecció de curtmetratges i debat – Dimecres 16 d’octubre de 20.30h a 21.45h.

Després del diàleg, projectarem tres curtmetratges, creats per dones, que versen sobre diverses qüestions latents a la nostra societat entorn el racisme. En acabar, hi haurà un debat, dinamitzat per una de les realitzadores. Les creadores són Dina Obeso, Anna Sanmartí i Camilla Monteiro.

T’esperem en aquesta nova edició del projecte ‘SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí!’ per fer pinya per una societat on les diferències s’esvaeixin!