El Festival Escena Poblenou arriba a la seva dissetena edició amb el ferm compromís que l’art i l’escena poden transformar el món. Una edició implicada en la realitat social i política del moment. Una edició a prop de les creadores i creadors, per seguir impulsant, agitant, recolzant aquelles propostes i artistes que ens fan anar més enllà dels límits, que arrisquen i que aposten per una creació i espais no convencionals.

Aquesta dissetena edició reivindica, com porta fent els últims anys, una escena on el pensament feminista i les dones tinguin les mateixes oportunitats, ocupant els espais i els llocs que els hi pertoquen. El Festival es posiciona clarament i obre aquest any amb un dia més dedicat a la reflexió i al pensament de dones activistes, transformadores i creadores per fer sentir les nostres veus i mirades. Alhora presenta una programació fortament compromesa amb propostes creades, pensades, interpretades i dirigides per dones.

Escena Poblenou és un festival que recolza propostes de creadors i creadores professionals en estat de gestació, que apropa la creació contemporània als veïns i veïnes del barri. És una trobada entre professionals i noves creacions. És un festival que té una programació amb diferents llenguatges escènics, basada no només en les estrenes sinó que recupera espectacles reveladors que s’han pogut veure molt poc per a posar-los a l’abast de tots els públics.

Aquesta edició volem No Callar i ho fem presentant-vos unes propostes que ens siguin refugi per l’ànima, que ens despertin la capacitat de transformar, apoderar-nos i i somniar. Una Escena valenta per ser qui som i dir allò que volem i de la forma que ho volem dir.

Que l’Escena ens acompanyi!!!

Ada Vilaró

Directora artística Festival Escena Poblenou

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, visibilitzar i recolzar creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies, i noves formes de relació amb els públics. Compromès amb la cultura i la societat. Genera diàleg amb els professionals, el públic, el barri i la ciutat, amb una mirada i projecció internacional.

16 anys de treball ininterrumput, actualment en la direcció artística d’Ada Vilaró i Casals, junt amb un gran equip de professionals, l’han convertit en un festival de referencia que l’han fet merèixer dos grans premis.

Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona

L’any 2015 la ciutat de Barcelona atorga a Escena Poblenou la Medalla d’Honor de la Ciutat per la seva contribució al desenvolupament d’una consciència ciutadana i també com a símbol i com a representants d’una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau”

Premi FAD Sebastià Gasch

L’ any 2014 el Festival va rebre el reconeixement del Premis FAD Sebatià Gasch“per la seva voluntat de mantenir viva l’escena Contemporània; per la seva vocació internacional i multidisciplinària; pel seu suport a la creació i als creadors; per generar espais de reflexió on poder acostar-se i entendre les noves propostes; perquè sap encomanar-nos la seva passió”