Ventafocs i els extraterrestres

Ventafocs i els extraterrestres

Mostra del treball realitzat per part del Col·lectiu artístic VULNUS amb els alumnes de l’Institut Quatre Cantons dedicat a la reflexió sobre la identitat i el gènere.

GRATUÏT AMB RESERVA PRÈVIA

ORGANITZA
Institut Quatre Cantons i Vulnus Arts Vives i Recerca

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT
Qui ets? Amb quin gènere t’identifiques, si és que t’identifiques amb algun gènere? Com definiries el teu aspecte o look? Com has triat ser? Quina és la teva rutina? Què hi ha de sexualitzat en el teu aspecte, en les teves tries i en aquesta rutina?
I si les preguntes es converteixen en acció, en cos, en provocació i en poesia? I si a força de preguntar ens sentim lliures per qüestionar?
Escena Poblenou col·labora per vuitè any consecutiu amb l’Institut Quatre Cantons en la realització d’un taller artístic amb el seu alumnat en horari lectiu. En aquesta edició, el taller està impartit per Col·lectiu VULNUS i està dedicat a la reflexió sobre la identitat i el gènere.

DATA i HORA
25 d’octubre – 13.00h

ESPAI
Institut Quatre Cantons – pati (veure mapa) 

DURADA
40 minuts

IDIOMA
Català/Castellà/Mestissatge de llengües diverses

EDAT MÍNIMA RECOMANADA
12 anys

CRÈDITS

Creadores

4ESO
Nico Alonso López-Yarto, Arushai Amela Gómez, Clara Batlle Martin, Mauro Bruera, Lucas Cuéllar Ramil, Ona Demestre García, Amin El Alam Tizniti, Yousara El Asri, Sara El Ghazaouna, Basma El Halouani Samhaoui, Paula Franconi, Jordi Gol Llinàs, Berta González Gasull, Adrià Lázaro Ripoll, Mar Lluis Zuriguel, Aina López Vieira, Júlia Munté Navarro, Lucía Rodero Pérez, Jay Ruiz Vidovic, Sajjad Sajjal, Leo Shujie Yao, i Enric Zamora Pérez.

3ESO
Sara Alonso López-Yarto, Júlia Baeza Lage, Berta Esteve Fernández, Judit Expósito Pérez, David Giménez Díaz, Víctor Lantz, Arnau López Martí, Anna Martínez Veciana , Dídac Navarro Brun, Martina Navarro López, Unai Oribe López, Clara Pipó Coll, Mar Rivera Moliner, Querol Rodríguez Milian, Biel Rodríguez Rosa, Pol Santapau Salvador, Arnau Sanz Alcácer, Jaume Serrano Suárez, Boris Subirats Vázquez, Hugo Thorsén Menéndez i Pol Vilajoana Martín.

Equip docent Quatre Cantons
Virginia Gómez i Òscar Altide

Performers-docents
Núria Florensa, Marc Pujol, Laura Roqué i Míriam Escurriola

Producció Vulnus
Silvia G. Márquez

Organitza
Col·lectiu Vulnus, Institut Quatre Cantons i Festival Escena Poblenou

Amb el suport de
Ajuntament de Barcelona

BIO

VULNUS és una entitat artística que, incloent-hi la recerca, crea una aliança de creadors i investigadors, intervenint i reflexionant sobre Arts Vives i Societat.
El Col·lectiu VULNUS (ciutadans interessats en la creació col·lectiva, activistes, investigadors) s’interroga sobre la diversitat, la vulnerabilitat i la noció de procomú i les qüestiona, obrint noves vies de creació artística. La creació compartida, on l’experiència i la investigació es relacionen en una anada i tornada permanent, afavorint el pensament col·lectiu, crític i constructiu. En el terreny artístic, VULNUS investiga sobre els processos creatius, fent-se ressò de les dificultats i fragilitats de l’art en el moment actual, partint de les esquerdes conceptuals, metodològiques i dinàmiques del fer art avui i ara. Accions de carrer, treball de les realitats concretes, reflexió constant, acció performativa, permeabilitat entre realitat i ficció, escriptura compartida. Tots aquests elements marquen un fer.
Des del 2020 és resident artístic a la Nau Ivanow.