La Ruta de la Palta

La Ruta de la Palta

ENTRADES ANTICIPADES (12€)

*Preu entrades a taquilla: 12

COMPANYIA
Projecte Ingenu

PROJECTE
Complicitat amb la Nau Ivanow

SINOPSI
La palta és el nom xilè per a l’alvocat. Quan fa 2 anys Projecte Ingenu viatja a Santiago de Chile en un intercanvi artístic amb Teatro Puerto, es troba en plena “vaga de consum de palta”: els preus de l’alvocat havien assolit uns màxims històrics que el feien inassolible pels autòctons. L’especulació havia arribat al consum d’un aliment bàsic per als xilens, per culpa de l’exportació massiva del producte a Europa i Estats Units. Tot plegat mentre aquí es lloava sobre manera l’alvocat per les seves propietats nutricionals i se l’incloïa en totes les dietes vegetarianes, veganes i superhealthy. Es feia evident com la colonització no havia acabat tal i com expliquen els llibres d’història, senzillament ha canviat de forma.
La Ruta de la Palta és un viatge que va des d’un restaurant vegà ple de turistes a les Rambles de Barcelona, fins a indrets desertitzats per culpa del conreu extensiu de l’alvocat xilè… Des de la privatització de l’aigua per part de Pinotxet, fins als efectes del canvi climàtic al pantà de Ciurana; des de les cançons de Jara fins a les d’Ovidi, de Violetta Parra fins a Bonet, de Joan Brossa a Nicanor Parra… Des de l’assassinat d’Allende al de Puig Antich… Des d’Urquinaona a Plaza Italia… Des de preguntar-nos com de compartida és la nostra història…, fins a celebrar-ho.

DATA i HORA
24 d’octubre – 20.30 h
25 d’octubre – 18.00 h

ESPAI
Nau Ivanow (veure mapa)

DURADA
75 minuts

IDIOMA
Sense text / Multilingüe: català, castellà, anglès, mapuche i altres llengües

FITXA ARTÍSTICA

Autoria
Una creació de Projecte Ingenu

Direcció
Marc Chornet Artells

Interpretació
Georgina Avilés, Cristian Chaparro, Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat, Daniella Santibáñez i Xavier Torra.

Producció
Nau Ivanow

BIO DE LA COMPANYIA
Projecte Ingenu és una companyia catalana nascuda fa cinc anys amb una visió profundament humanista del teatre. Fins ara han portat a escena la seva Trilogia Shakesperiana (Hamlet, Romeu i Julieta i Vaig ser Pròsper) i la Trilogia de la Insatisfacció (Yerma, InFaust i La Dona Pantera).

www.projecteingenu.com