Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

TOTA LA PROGRAMACIÓ

Taller d’investigació: Performance Integració

14 Octubre > 10:00 - 18 Octubre > 14:00 | 60€

Del 14 al 18 d’octubre, de 10h a 14h

Portes obertes del Taller: 18 d’octubre de 10h a 14h

SINOPSI


Semolina Tomic proposa en aquest taller intensiu estudiar a través de la pràctica com començar a construir un procés creatiu d’un SOLO performatiu, treballant amb el cos, la veu i l’escriptura i com entendre la relació́ de tots els tipus d’energies (físiques, mentals i emocionals).

Es necessita roba còmode, una bena pels ulls, una llibreta, un bolígraf i no menjar massa abans del taller.
És un projecte que neix d’una experiència personal, molt íntima i fràgil i que, per primera vegada, m’atreviré a compartir”.

El treball es desenvoluparà al voltant de dos eixos fonamentals: la meditació dinàmica i l’acció performativa.

La principal tasca del taller consisteix a observar com flueix l’energia pel cos, ja sigui en moviment, en una acció o amb el cos passiu. L’energia únicament es mou en una polaritat dual.

En la pràctica es passarà per diferents estadis de consciència en la meditació dinàmica, basada en el treball d’Osho, que s’aplica en la performance. Meditació dinàmica sembla una contradicció, però dinàmica vol dir esforç i meditació en silenci (no activitat): podem dir-li també meditació dialèctica.

Durant el taller s’estudia a través de la pràctica com començar a construir un procés creatiu d’un solo performatiu, treballant amb el cos, la veu i l’escriptura i com entendre la relació de tots els tipus d’energies (físiques, mentals i emocionals).

Es tracta d’iniciar una recerca de llenguatges propis per a la creació, fent servir diferents eines com ara el moviment, la performance, la dansa i el teatre.

Es necessita roba còmode, una bena pels ulls, una llibreta, un bolígraf i no menjar massa abans del taller.

TREBALLANT PER DAVANT D’UNA AUDIENCIA

L’últim dia del taller (18 d’octubre, de 10h a 14h) hi haurà una presentació de les peces de tots els participants, una per una. Cada estudiant realitzarà els resultats de la seva pràctica individual construint el material per al seu solo. La quantitat de temps que han trigat i la durada de la peça final no són importants, el que és important és “què” fan i “com”.

La presentació forma part del taller, una manera de practicar d’estar en presència d’un públic.

Aquest “estar” i “fer” davant d’espectadors reals és molt important per al desenvolupament de la pràctica: per a cada alumne individualment i per al conjunt del taller, però també per a l’audiència.

 

Del 14 al 18 d’octubre, de 10h a 14h

Portes obertes del Taller: 18 d’octubre de 10h a 14h

60€

Inscripcions: Cal enviar un e-mail a activitat@escenapoblenou.com abans del dia 7 d’octubre, indicant nom i cognoms i telèfon de contacte.

XARXES SOCIALS 

Facebook:

Instagram:

Twitter:

BIO DE LA COMPANYIA

Semolina Tomic és el nom artístic de Julijana Tomic Fajdetic, creadora i artista multidisciplinària. Va néixer el 1966 a Osijek (Croàcia) i resideix a Barcelona des del 1985. Es va formar en interpretació i dansa a l’Institut de Teatre de Osijek (Croàcia), en dansa clàssica i contemporània a La Fàbrica (Barcelona) i en dansa i tècnica Alexander a la School for New Dance Development, Da Costa Kade, Amsterdam (Holanda). També s’ha format en música i bateria amb Carlos Buira – Boliche (bateria de la banda hard core Subterranean Kids, Barcelona).

Entre 1989 i 1994 Semolina és bateria de la banda hard core punk POPPINS, que gravin 3 discos. A la mateixa època realitza diversos sol performances i en col·laboració amb altres artistes. Entre 1995 i 2003 va formar part com a actriu, coreògrafa i creadora de la Cia. LA FURA DELS BAUS, tot i que a l’any 1999 ja havia creat la seva pròpia companyia Semolinika Tomic http://semolinika.anticteatre.com.

El 2003, en deixar la Fura, funda i des de llavors és directora artística d’Antic Teatre Espai de Creació a Barcelona www.anticteatre.com

Des de l’any 2016, Semolina Tomic està immersa en una gira amb la CIA. SOCIETAT DOCTOR ALONSO amb l’espectacle “ANARCHY” estrenat al Festival TNT de Terrassa (Setembre, 2016) i que compta amb una gran acceptació per part de la crítica; “Una experiència que no és innòcua” (La Directa), “Tomic és una màquina d’expressió, una performer que caldria prestar més atenció” (Recomana.cat) o “De la unió de la Societat Doctor Alonso amb la creadora i ànima mater de l’Antic Teatre Semolina Tomic havia de sortir, per força, alguna cosa bona, i Anarchy és la prova fefaent “(El Núvol). http://www.anticteatre.com/events/event/coproduccion/

PREU: 60€

Inscripcions: Cal enviar un e-mail a activitat@escenapoblenou.com abans del dia 7 d’octubre, indicant nom i cognoms i telèfon de contacte.

Mostra els detalls

Inici:
14 Octubre > 10:00
Finalització:
18 Octubre > 14:00
Cost:
60€
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:

Recinte

Centre Cívic Can Felipa
Carrer de Pallars, 277
Barcelona, Barcelona 08005 Espanya
+ Mapa de Google